Steun ons onderzoek

Steun ons onderzoek

Kinderen die in het ziekenhuis komen, kunnen angstig zijn en last hebben van stress. Dit komt hun behandeling niet ten goede. Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), hét kinderziekenhuis van het LUMC staat voor kindvriendelijke zorg. Het WAKZ gaat de komende vier jaar een bijzondere samenwerking aan met Victor Mids om kinderen een fijner en beter verblijf in het ziekenhuis te bieden. Door magie & illusie kunnen kinderen hun behandeling beter doorstaan. 

Het WAKZ doet samen met de bekende illusionist wetenschappellijk onderzoek naar de inzet van magie & illusie om zieke kinderen te leren omgaan met stress en angst en afleiding te bieden. U kunt ons daarbij helpen!

 

Steun het magie & illusie onderzoek

artikel slider LUMC

Magie aan het werk Victor en Koen

Victor en Koen

Magie aan het werk                Victor en Koen

Magie aan het werk

Victor en Lotte

Magie aan het werk

Magie aan het werk

Victor, Koen en Lotte

Magie aan het werk

Magie aan het werk

Victor en verpleegkundigen

Magie aan het werk

WAKZ en Victor Mids

WAKZ en Victor Mids

Het WAKZ is een modern, comfortabel en kindvriendelijk ziekenhuis voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Het gespecialiseerde kinderziekenhuis stelt het kind en de familie van het kind centraal. Het Leidse kinderziekenhuis staat voor kindvriendelijke zorg. 

Victor studeerde geneeskunde in Leiden en werd in 2013 basisarts. Hij zet magie & illusie in om de bijzondere werking van het brein te tonen. Met behulp van magie & illusie kan hij kinderen een fijner en beter verblijf in het WAKZ geven. Kinderen die in het ziekenhuis opgenomen worden, kunnen angstig zijn en last hebben van stress. 

Het WAKZ gaat de komende vier jaar een bijzondere samenwerking aan met Victor Mids. Met als doel zieke kinderen door magie & illusie een fijner en beter verblijf in het ziekenhuis te bieden. 

Lees meer
WAKZ en Victor Mids

Video item LUMC

Met uw steun zijn de afgelopen jaren de verpleegafdelingen, de polikliniek en dagbehandling kindvriendelijk ingericht. Het WAKZ wil nu nog een stap verder gaan. Victor Mids gaat medewerkers van het WAKZ trainen in het gebruik van illusie om zelfvertrouwen bij kinderen terug te brengen en te behouden. Ook gaat hij kinderen leren hoe ze gebruik kunnen maken van illusie om hun behandeling beter te doorstaan.

Om dit allemaal te realiseren gaat de beroemde illusionist de komende jaren samen met Andrea Evers en Henriët van Middendorp van de afdeling Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden voor en met het WAKZ onderzoek doen naar het verband tussen magie & illusie op het welzijn van kinderen. Het WAKZ kan deze ambitie niet alleen financieren. Alleen met uw steun kan het WAKZ de komende vier jaar bouwen aan dit unieke onderzoeksprogramma.

Club van 1000

Wilt u vriend worden van onze Club van 1000 zodat kinderen met behulp van magie & illusie hun behandeling beter leren doorstaan? Neem dan contact op met één van de twee relatiemanagers.

Bedrijven

Vanaf 25.000 euro per jaar kunnen verschillende sponsorpakketten afgenomen worden. Wellicht wilt u Victor Mids inzetten voor een relatie event of uw medewerkers een interessante workshop geven. Wilt u meer weten over de mogelijke tegenprestaties? Neem dan contact op met één van de relatiemanagers. 

Fiscaal vriendelijk geven, Fonds op Naam of vanuit het buitenland geven

Wilt u dit onderzoek steunen én meer weten over fiscaal vriendelijk geven, het inrichten van uw eigen Fonds op Naam, geven vanuit het buitenland of het LUMC opnemen in uw testament? Neem dan contact op met één van de twee relatiemanagers

Contactgegevens relatiemanagers:

Ambika Lucassen, a.k.lucassen@lumc.nl - (071) 526 57 49

Juliette Kops, a.j.kops@lumc.nl - (071) 526 25 54

Nieuws

Deel pagina