Video item LUMC

Specialistische en intensieve zorg

Dát is wat jij als IC-verpleegkundige geeft aan onze patiënten. En onze patiënten komen uit heel Nederland naar het LUMC voor deze specialistische en intensieve zorg. Zo zijn wij gespecialiseerd in orgaantransplantaties, beenmergtransplantaties en complexe thoraxchirurgie. Naast de geplande patiënten heb je ook de ongeplande, acute patiënten én hebben wij op onze IC een level drie. Dit betekent dat de ziekste patiënten uit de regio naar ons toekomen, maar ook patiënten die geopereerd zijn en al gezondheidsklachten hebben. 

Klik hiernaast op het filmpje om mee te kijken in een dag in het leven van onze IC-verpleegkundige Wies van Berkel!

Werken op de IC

Werken op de IC

Bij ons werk je in een professionele omgeving met de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg en geavanceerde apparatuur. Wij verlenen niet alleen topreferente en topklinische zorg aan een complexe en diverse patiëntenpopulatie, maar werken ook mee aan wetenschappelijk onderzoek. Met elkaar streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Onze IC beschikt over 45 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een medium care unit. De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Wij verplegen patiënten met zeer uiteenlopende aandoeningen. Iedereen die op de IC werkt, maakt wel eens iets heftigs mee: ‘Wij zorgen hier goed voor onze patiënten, maar ook voor elkaar’. Op zo’n moment kan je rekenen op je collega’s. Een luisterend oor of even een arm om je heen voelen: dat is zó belangrijk. Bovendien werken we hier in een ontzettend fijn multidisciplinair team waar je op kunt bouwen en dat je goed op weg kan helpen als toekomstige IC-collega!

Lees meer
Werken op de IC

Video item LUMC

Opleiding tot IC-verpleegkundige

Opleiding tot IC-verpleegkundige

Ben jij momenteel verpleegkundige met minimaal een jaar werkervaring in een ziekenhuis en is jouw interesse om te werken op de IC aangewakkerd? Spreekt het geven van intensieve en specialistische zorg jou aan? Dan is dit jouw kans. Wij leiden je graag op tot IC-verpleegkundige!

Als IC-verpleegkundige heb je te maken met geplande en ongeplande patiënten. De conditie van onze patiënten kan acuut veranderen en dan is het van levensbelang dat je snel en adequaat reageert. Vaak zijn patiënten niet in staat om aan te geven hoe zij zich voelen en als verpleegkundige behartig jij hun belangen: je bent de ogen van de arts en de stem van de patiënt.

artikel slider LUMC

Elaine van den Hoorn

"Geen dag is hetzelfde op de IC."

Elaine van den Hoorn

Arvid Oosterveen

"De specialismes en doorgroeimogelijkheden zijn hier oneindig."

Arvid Oosterveen

Suzanne Erkelens

"We kunnen hier niet zeggen wat er over een kwartier gebeurt, die uitdaging maakt mijn werk zo leuk en interessant.”

Suzanne Erkelens

Cobie Schaddé

"Binnen de hoog complexe zorg die wij leveren heb ik veel verantwoordelijkheid."

Cobie Schaddé

Alex Varkevisser

“Het technische en menselijke gaan op de IC hand-in-hand.”

Alex Varkevisser

Kristel van Klink

"De intensieve zorg die ik kan bieden, blijft me boeien."

Kristel van Klink

Wies van Berkel

"Ik voel me betrokken bij de begeleiding van intens zieke patiënten."

Wies van Berkel

Mike de Raat

“Uitdaging en dynamiek heb ik nodig om mijn werk interessant te houden. En dat vind ik op de IC.”

Mike de Raat

Video item LUMC

Werken bij het LUMC

Je bent nooit uitgeleerd en daarom staat jouw ontwikkeling bij ons centraal. Daarbij faciliteren wij bij het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit. Kortom: de Intensive Care van het LUMC biedt je een dynamische en uitdagende werkplek waar je dankbaar, waardevol en onmisbaar werk verricht, én waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen. 

Ben jij er klaar voor? Bekijk onze IC-vacatures op www.werkenbijhetlumc.nl.

En wil je meer zien van het LUMC? Klik dan op de video hiernaast!

Deel pagina