Specialisme Ouderengeneeskunde Opleiding Leiden (SOOL)

Specialisme Ouderengeneeskunde Opleiding Leiden (SOOL)

Als je Specialisten Ouderengeneeskunde vraagt naar hun vak, zijn zij vaak heel enthousiast. Wat maakt het Specialisme Ouderengeneeskunde zo bijzonder? Vijf artsen in opleiding geven in onderstaande video’s hun antwoord hier op. Ben je ook benieuwd? Loop vrijblijvend een dag mee en ontdek het zelf.

 

Video item LUMC

Sabine

Sabine is in 2017 gestart met de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde. Hiervoor heeft zij 1,5 jaar werkervaring opgedaan in het verpleeghuis, waar zij haar eerste jaar van de opleiding startte. Eigenlijk was haar doel om huisarts te worden, maar na een aantal maanden in het werkveld van de ouderen, was zij verkocht en is zij gaan solliciteren voor de specialisatie Ouderengeneeskunde. 
Bekijk in de video waarom Sabine voor het Specialisme Ouderengeneeskunde kiest.

Dagje meelopen

Benieuwd naar het specialisme Ouderengeneeskunde? Loop vrijblijvend een dagje mee met een specialist. Meld je dan aan via sool@lumc.nl.

Lees meer

Video item LUMC

Floris

Floris werkte jaren op de Intensive Care (IC) en stapte over naar de ouderengeneeskunde. Generalistisch werken en gepaste zorg leveren miste hij in de zorg die hij toen moest leveren.
Na elf jaar IC had hij, door voortschrijdend inzicht, behoefte aan verandering.

Waarom hij bij het Specialisme Ouderengeneeskunde uitkwam?
Bekijk de video van Floris!

Meer informatie en aanmelden

Op de website www.lumc.nl/sool vind je meer informatie over de opleiding Specialisme Ouderengeneeskunde in Leiden.

Ben je al enthousiast en wil je solliciteren voor een opleidingsplek Specialist Ouderengeneeskunde in Leiden? Dit kan via de landelijke overkoepelende organisatie SOON, Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland. 

Lees meer

Video item LUMC

Sharon

Sharon is huisarts maar is nu gestart met de opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde in Leiden. In het huisartsenvak en het specialisme Ouderengeneeskunde zitten overeenkomsten die haar aanspreken. Het specialisme Ouderengeneeskunde past echter nog beter bij haar, zo vertelt zij in de video.

Bekijk het verhaal van Sharon!

Video item LUMC

Andrew

Als AIOS Ouderengeneeskunde kan Andrew alle studenten Geneeskunde aanraden om een keer mee te lopen met een specialist Ouderengeneeskunde of om een tijdje te werken als ANIOS. Waarom?
Bekijk in de video waarom Andrew voor het Specialisme Ouderengeneeskunde kiest.

Volg SOOL op Instagram

Volg SOOL op Instagram

Wil je zien wat wij zoal doen binnen de opleiding? 
Volg ons dan op Instagram!

 

Video item LUMC

Anouk

Heb je ook interesse in een internationale uitwisseling en het doen van onderzoek? Dat is voor Anouk een van de aantrekkingskrachten van de opleiding tot Specialisme Ouderengeneeskunde in Leiden. Bekijk in de video waarom Anouk voor het Specialisme Ouderengeneeskunde kiest.

Deel pagina