Waarom we u nodig hebben

Waarom we u nodig hebben

Er worden jaarlijks zo’n 3.500 kinderen tussen de 0 tot 18 jaar behandeld en onderzocht op de polikliniek en dagbehandeling. Veel kinderen komen frequent omdat zij een ernstige of chronische ziekte hebben. Gemiddeld komt een kind vier keer per jaar op de polikliniek en/of dagbehandeling. De polikliniek is de afdeling waar kinderen vaak een eerste contact hebben met het ziekenhuis. Als zo’n eerste contact voor het kind al prettig verloopt zijn vervolgafspraken of een opname in de kliniek minder traumatisch. Doel is dat de polikliniek en dagbehandeling een kindvriendelijke uitstraling hebben, waardoor kinderen afgeleid zijn en hierdoor handelingen die als eng of pijnlijk worden ervaren anders beleefd worden.

Dit kan alleen met jouw steun!

 

Video item LUMC

Waar u aan bijdraagt

Net als de verpleegafdelingen Strand en Bos in het WAKZ, willen we de nieuwe afdeling Stad een kindvriendelijke aankleding geven. Een wachtkamer met deel om te spelen, behandelkamers met interactieve wanden ter afleiding en spreekkamers met aansprekende prints die de klinische indruk wegnemen. Het ziekenhuis financiert de verbouwing en alles wat nodig is voor het uitvoeren van de zorgverlening. Voor de kindvriendelijke aankleding zijn we afhankelijk van giften en sponsoren. In een kindvriendelijke omgeving vergeten kinderen dat ze in een ziekenhuis zijn en wordt een bezoek minder eng en heftig.

Meer informatie over de verbouwing lees je in de folder

Nieuws

dr. Arno Roest plaatsvervangend afdelingshoofd Willem-Alexander Kinderziekenhuis

dr. Arno Roest plaatsvervangend afdelingshoofd Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Een vitaal leven voor de kinderen in het WAKZ. Met naast de medische zorg ook aandacht voor het welbevinden en kwaliteit van leven voor deze kinderen.

Ook de ouders zullen baat hebben bij dit project. Zij zijn vaak gespannen als hun kind naar het ziekenhuis moet. Een aangename omgeving waarin hun kinderen kunnen spelen en ontspannen helpt ook hen, ook kunnen ze hun kind beter ondersteunen en is het consult met de arts effectiever met betrekking tot informatieoverdracht.

Lees meer
dr. Arno Roest plaatsvervangend afdelingshoofd Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Deel pagina