Bestrijden van toekomstige coronavirus-uitbraken

Bestrijden van toekomstige coronavirus-uitbraken

Nieuwe behandelopties en de ontwikkeling van betere geneesmiddelen kunnen helpen om de verspreiding van het huidige coronavirus op korte termijn te beperken. Onderzoekers willen daarnaast meer diepgaande kennis opdoen over coronavirussen. Zo zijn we beter voorbereid op toekomstige uitbraken van andere coronavirussen. Een belangrijk doel voor de middellange termijn is het ontwikkelen van remmers die actief zijn tegen grotere groepen verwante coronavirussen. En wie weet zelfs tegen deze gehele virusfamilie.

Video item LUMC

Waarom helpen?

Waarom helpen?

Uitbreiding van een extra Bio Safety Level 3 (BSL-3) laboratorium om veilig met het virus te kunnen werken is dringend noodzakelijk en vraagt om een acute en substantiële investering. Een van de onderzoekteams in het LUMC wil bestuderen hoe bepaalde geneesmiddelen de vermenigvuldiging van het virus blokkeren, en hoe het virus daar mogelijk weer aan kan ontsnappen. Deze informatie is cruciaal om virusremmers steeds verder te kunnen verbeteren. Het onderzoek levert ook extra informatie op. Daarmee kan de ontwikkeling van antivirale middelen versneld worden.

Nieuwe behandelopties voor patiënten

Nieuwe behandelopties voor patiënten

Om verspreiding van het coronavirus te beperken en in de toekomst andere coronavirussen te kunnen bestrijden, is het belangrijk dat er wereldwijd maatregelen worden genomen. Snijder: ”Onderzoekers gaan op zoek naar antivirale geneesmiddelen die op korte- of middellange termijn kunnen worden ingezet om patiënten te behandelen en de verspreiding van coronavirussen te beperken.”

Onderzoek naar werking van virusremmers

De onderzoekers willen binnen het project ook bestuderen hoe bepaalde geneesmiddelen de vermenigvuldiging van het virus blokkeren, en hoe het virus daar mogelijk weer aan kan ontsnappen. Deze informatie is cruciaal om virusremmers steeds verder te kunnen verbeteren. Het onderzoek levert ook allerlei ‘moleculair gereedschap’ en infectiemodellen op. Daarmee kan de ontwikkeling van antivirale middelen versneld worden.

Onderzoekers van het LUMC gaan samen met 7 Europese partners in het SCORE project onderzoeken hoe ze antivirale therapie kunnen ontwikkelen om coronavirussen te bestrijden. Het SCORE consortium zal deze materialen en modellen ter beschikking stellen aan belanghebbende onderzoekers van universiteiten en bedrijven wereldwijd.

Lees meer
Nieuwe behandelopties voor patiënten

Video item LUMC

Gift vanuit vermogensfonds of bedrijf

Gift vanuit vermogensfonds of bedrijf

Als vermogensfonds of bedrijf kunt u bijdragen aan:

  • een extra Bio Safety Level 3 (BSL-3) laboratorium 
  • de structurele opleiding van een getraind onderzoeksteam

Voor meer informatie en vragen neem contact op met relatiemanager Ambika Lucassen van de Bontius Stichting | LUMC Research Foundation via telefoonnummer 071 526 57 49 of doneer direct via het volgende rekeningnummer NL03 INGB 0657 9199 26 o.v.v. Samen tegen Corona.

Charitable gift from abroad

Charitable gift from abroad

Is your organisation or foundation headed in another country? It is possible to donate with tax deductability or Gift Aid. Please email us by clicking one of the buttons below. The right details will be sent to you immediately.

Lees meer
Charitable gift from abroad

Video item LUMC

Pep-talk Eric Snijder

In het filmpje legt professor dr. Eric Snijder, hoogleraar Virologie van het LUMC, uit wat coronavirussen zijn, wat er in cellen gebeurt als iemand besmet raakt en wat we kunnen doen om verspreiding tegen te gaan.

If you would like to know more about the research, take a look at the video of professor dr. Snijder's PEP-talk about coronaviruses.

#Wakeuptocorona

#Wakeuptocorona

Wereldwijd werken onderzoekers dag en nacht om het coronavirus een halt toe te roepen. In het LUMC wordt in Europees academisch verband heel hard gewerkt aan potentiële virusremmers, drug testing en vaccins.

Wilt u meehelpen? Doneer via de crowdfundingsactie Wakeuptocorona. Geef bovendien de actie door en daag anderen uit met de wakeuptocorona-challenge hetzelfde te doen!

Lees meer
#Wakeuptocorona

Deel pagina