Waarom we u nodig hebben

Waarom we u nodig hebben

Er worden jaarlijks zo’n 3.500 kinderen tussen de 0 tot 18 jaar behandeld en onderzocht op de polikliniek en dagbehandeling. Veel kinderen komen frequent omdat zij een ernstige of chronische ziekte hebben. Gemiddeld komt een kind vier keer per jaar op de polikliniek en/of dagbehandeling. De polikliniek is de afdeling waar kinderen vaak een eerste contact hebben met het ziekenhuis. Als zo’n eerste contact voor het kind al prettig verloopt zijn vervolgafspraken of een opname in de kliniek minder traumatisch. Doel is dat de polikliniek en dagbehandeling een kindvriendelijke uitstraling hebben, waardoor kinderen afgeleid zijn en hierdoor handelingen die als eng of pijnlijk worden ervaren anders beleefd worden.

Dit kan alleen met jouw steun!

 

Video item LUMC

Waar u aan bijdraagt

Net als de verpleegafdelingen Strand en Bos in het WAKZ, willen we de nieuwe afdeling Stad een kindvriendelijke aankleding geven. Een wachtkamer met deel om te spelen, behandelkamers met interactieve wanden ter afleiding en spreekkamers met aansprekende prints die de klinische indruk wegnemen. Het ziekenhuis financiert de verbouwing en alles wat nodig is voor het uitvoeren van de zorgverlening. Voor de kindvriendelijke aankleding zijn we afhankelijk van giften en sponsoren. In een kindvriendelijke omgeving vergeten kinderen dat ze in een ziekenhuis zijn en wordt een bezoek minder eng en heftig.

Meer informatie over de verbouwing lees je in de folder

Scholen

Scholen

Wij willen met onze school meedoen om een kindvriendelijke inrichting te realiseren. Zodat kinderen en ouders minder stress ervaren bij hun bezoeken aan de vernieuwde polikliniek en dagbehandeling.

Via deze link vindt u allerlei materialen om zelf een actie derden op te zetten.

Voor meer informatie of vragen, kunt u contact opnemen met relatiemanager Juliette Kops van de LUMC Vrienden Stichting via telefoonnummer (071) 526 2554 of per mail vrienden@lumc.nl

Direct doneren kan ook via het volgende rekeningnummer IBAN NL40INGB0007522135 o.v.v. Samen bouwen aan de kinderstad.

Lees meer
Scholen

Video item LUMC

Club van 1000

Club van 1000

Als (bedrijfs)vriend maakt u deel uit van de nieuwe vriendenkring van de LUMC Vrienden Stichting via de Club van 1000.  In 2021 komt uw bijdrage ten goede aan de kindvriendelijke inrichting van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis.  Zodat kinderen en ouders minder stress ervaren bij hun bezoeken aan de vernieuwde polikliniek en dagbehandeling. Dit kan al vanaf € 1.000 per jaar.

Voor meer informatie en vragen, kunt u contact opnemen met relatiemanager Juliette Kops van de LUMC Vrienden Stichting via telefoonnummer (071) 526 2554 of per mail vrienden@lumc.nl.

dr. Arno Roest plaatsvervangend afdelingshoofd Willem-Alexander Kinderziekenhuis

dr. Arno Roest plaatsvervangend afdelingshoofd Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Een vitaal leven voor de kinderen in het WAKZ. Met naast de medische zorg ook aandacht voor het welbevinden en kwaliteit van leven voor deze kinderen.

Ook de ouders zullen baat hebben bij dit project. Zij zijn vaak gespannen als hun kind naar het ziekenhuis moet. Een aangename omgeving waarin hun kinderen kunnen spelen en ontspannen helpt ook hen, ook kunnen ze hun kind beter ondersteunen en is het consult met de arts effectiever met betrekking tot informatieoverdracht.

Lees meer
dr. Arno Roest plaatsvervangend afdelingshoofd Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Deel pagina